Afvalwijzer

Afvalwijzer

Er zijn al veel Amsterdammers die hun afval scheiden. Wij van The Next Generation doen dit uiteraard ook. Toch wordt er nog steeds materiaal wat hergebruikt kan worden, niet op de juiste manier gescheiden. Een enorme hoeveelheid aan waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten of materialen gaat zo verloren. Dat vinden wij meer dan zonde! Lees daarom hier hoe jij je afval kan scheiden.

Afval scheiden is gelukkig voor veel Amsterdammers de gewoonste zaak van de wereld. Men weet dat het belangrijk is, maar wordt dit ook altijd gedaan? Het scheelt namelijk een hoop kilo’s recyclebaar materiaal als iedereen hier rekening mee zal gaan houden. Van oud papier, glas en plastic verpakkingsafval worden weer nieuwe producten gemaakt. Moet je nagaan hoeveel grondstoffen dat zijn, die niet opnieuw gewonnen hoeven worden. Dit spaart niet alleen het milieu, maar het scheelt ook erg veel geld. Iedere kilo die wordt gescheiden, is zeker de moeite waard!

Vanuit dit feit wil The Next Generation Amsterdammers bewust maken en motiveren om afval te scheiden. In Amsterdam is het namelijk hartstikke eenvoudig om allerlei soorten afval te scheiden. Bijvoorbeeld in de glas-, papier-, plastic- en textielbakken, bij winkeliers in de buurt, bij de zes afvalpunten in de stad en bij de chemokar.

Het beste is natuurlijk om zoveel mogelijk afval te voorkomen, aangezien minder afval natuurlijk het beste is voor het milieu. Minder folders in de brievenbus? Vraag een gratis NEE/NEE- of NEE/JA-sticker bij jouw stadsdeel. Gebruik oplaadbare batterijen, scheelt ook erg in de kosten. Bij het boodschappen doen, neem jouw eigen tas mee of de duurzame boodschappentas van The Next Generation.

Zie hier meer informatie op de website van Gemeente Amsterdam.