Alles wat je moet weten over Open Air

Zonnestralen, bier en heerlijke dance-able deuntjes – wie wil dat niet? Op 3 en 4 juni organiseert Amsterdam Open Air een festival in het Gaasperpark wat niet alleen je party-mood bevredigt, maar ook je geweten: het festival is namelijk duurzaam en heeft milieubehoud hoog in het vaandel staan!

Laten we even beginnen met de line-up. Het viertal AIR Events, Girls love DJ’s, MTV en Apenkooi events zijn hard aan de slag gegaan met de – alweer – 7e editie van het Amsterdam Open Air festival. Dit jaar zullen de voetjes van de vloer gaan op de elektronische/urban deuntjes van o.a. Arabic By Night tot Girls love DJ’s, en van Happy Feelings tot Straf-Werk, en kan je je dancemoves ook showen op de muziek van Format en 44Bass. Ach, wat is er eigenlijk niet? Gewoon lekker komen!

Zoals elk jaar is het festival bezig zich te verbeteren. Voor hen gaan vernieuwing en duurzaamheid daarom ook hand in hand. Lees hieronder waarom sustainable-partying het nieuwe pastel is van deze tijd!

Stap 1: de opbouw van het festival. Waarom alle materialen van de decoratie van vorig jaar weggooien? Dacht het niet! Dit jaar worden de materialen hergebruikt om het festival aan te kleden. Verder zal tijdens het opbouwen van het festival water worden rondgebracht in duurzame waterflessen. Afvalvermindering!

Voor alle hipsters die na het zien van Before the Flood gestopt zijn met het consumeren van vlees: lekker bezig! Meer voor de niet-hipsters! Ha. Tenzij je als niet-hipster wel hipster genoeg bent voor een goed feestje, en dus genoegen neemt met de heerlijke te vinden vegetarische versnaperingen. Aanbod het aanbod op het festival is 100% biologisch en heeft een goede mix tussen vegetarisch en vlees. Daarbij is het aanbod op de campings al volledig vegetarisch!

Wie aan eten denkt, denkt aan afval, en dan voornamelijk aan het verantwoord scheiden van afval. Daarvoor is er het Compost plan; al het GFT afval wordt gecomposteerd bij Boerderij Langerlust. Zij kunnen dit over hun moestuintje gooien, hier kweken zij kruiden wat vervolgens weer wordt gebruikt in het restaurant. Dan het overige afval; los van het feit dat de zooi, die waarschijnlijk ook jij op de grond hebt geflikkerd, door CT-Events wordt gescheiden, is het ook leuk om te weten wat je van tevoren als festivalganger zelf kan doen om Moeder Natuur te laten glimlachen: helemaal niks! Wat een luxe, dus. Print je festivalkaartjes dus vooral ook niet uit, want zo bespaar je zelf inkt en papier (en daarom geld, laten we dat niet vergeten) en help je indirect jezelf om te overleven (bomen zijn schaars tegenwoordig). Dus, voor alle smartphone-houders die de barcode gewoon kunnen laten zien op hun telefoon: zak lekker weg in je hangmat en leef stress-vrij naar het festival toe.

Daarnaast is er op het festival een flyer- en sampleverbod, dus als je van plan was te adverteren voor je oma’s koekenbakcursus van volgende week, bewaar je dat maar even voor een ander moment.

Verder gaat al het ontvangen gastenlijst-geld (5 euro per kaartje) naar stichting LiveBuild, die zich bezighoudt met concrete activiteiten en projecten om de wereld te verbeteren.

Amsterdam-open-air-the-next-generation-duurzaam-festival-camping

Goed, en dan belanden we dus eindelijk op dat festival, staat er geen wind. Maar die windwaves heb je natuurlijk nodig voor een perfect uitziende haardos! Wat doe je dan?!

Nou, Green Battery levert aan Amsterdam Open Air grote mobiele accu’s die zijn opgewekt uit wind- en zonne-energie. Dus neem je eigen windmachine mee en laat je haar zonder zorgen wapperen in the Open Air!

De verliefde stelletjes onder ons kunnen zelf ook nog profiteren van de aanwezige duurzame feitjes: de lantaarnpalen leven op accu’s i.p.v. op diesel. Ook al merk je er fysiek misschien weinig van, onbezorgd vozen met je lover in de kiss&ride is nu in ieder geval duurzaam en milieuvriendelijk, hoe leuk is dat?

En dan weer terug naar huis. Maar hee, niet getreurd; het festival werkt samen met de NS om reizen met OV te stimuleren. Daarom worden er treintickets met korting aangeboden. Je spaart dus extra geld om zo aan bier uit te kunnen geven, hoe chill! Nu maar hopen dat de trein op tijd is…

Ben je toch met de auto gekomen? Ook dan is er geen man over boord.  De kosten voor het parkeren wordt doneert aan het Ronald McDonald huis.

Thuisgekomen, besef je dat je jouw slaapzak nog hebt laten liggen op het campingterrein. Don’t worry deze krijgt een tweede leven en wordt gedoneerd aan Het Leger des Heils!

Al met al kun je stellen dat je karmapunten na het bezoek van dit festival in ieder geval zijn verduizendvoudigd! Dus, zijn jullie net zo enthousiast geraakt als wij? WIJ ZIEN JULLIE GRAAG DAAR!

Voor meer informatie check de Facebook pagina

Of bestel je tickets voor de afterparty hier

 

Amsterdam-open-air-the-next-generation-duurzaam-festival