ADE Green

Op woensdag 14 oktober vindt in de Brakke Grond ADE Green plaats, tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Na de uiterst succesvolle eerste twee edities van ADE Green, presenteren ID&T en ADE een gevarieerd programma met panel discussies, inspirerende sprekers en workshops over duurzaamheid, innovatie en sociale verandering.

In 2014 werd tijdens ADE het innovatieplatform Open-House gelanceerd. Het richt zich op start-ups in de evenementen- en festivalindustrie. Eerder dit jaar werd de ‘Nature Calls’-competitie gestart in drie verschillende categorieën: energie, afval en water. Tijdens ADE Green worden de vijf beste ideeën gepresenteerd uit deze categorieën, inclusief de projecten die via de wildcard binnen zijn gekomen. Deze ideeën krijgen de kans om opgenomen te worden in het accelerator programma van Open-House dat in november van dit jaar van start gaat. De winnaar krijgt een geldbedrag van €5000,- om daarmee het project van de grond te krijgen. In de jury zitten onder meer Patrick van der Pijl (NL) CEO & Strategy Designer bij Business Models Inc. en producer van de wereldwijde bestseller Business Model Generation, Kajsa Ollongren (namens D66 wethouder en locoburgemeester in Amsterdam, NL) en Jim Stolze (NL), de drijvende kracht achter TEDxAmsterdam en Start Up Fest.

Er is eveneens een programma onderdeel over energie, gepresenteerd door Julie’s Bicycle. Julie’s Bicycle is een organisatie die zich richt op het verduurzamen van de creatieve –en evenement industrie. Chris Johnson (UK) van Shambala Festival modereert de panels waarin de toekomst van evenementen en festivals centraal staat. Hoe kunnen organisatoren het beste omgaan met energie, tegen welke grenzen lopen ze daarbij aan en wat zijn de mogelijke oplossingen? Voor het eerst programmeert ADE Green samen met Green Events Nederland een panel over duurzame evenement catering. Deelnemers aan dit panel zijn onder anderen Mikkel Sander (Roskilde Festival, DK), Joszi Smeets (Directeur Youth Food Movement, NL).

Begin december vindt in Parijs de klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP21) plaats waarin wereldleiders tot een nieuw klimaatverdrag moeten komen. De dance industrie heeft wereldwijd bereik en kan passie en verbeelding losmaken als geen andere industrie. In de aanloop naar COP21 wordt in het afsluitende panel van ADE Green de vraag gesteld wat de dance industrie kan doen om de aandacht op dit belangrijke moment te vestigen. Namens ID&T schuift Carlijn Lindemulder (Sustainability Director, NL) aan en daarnaast Matt Black (artiest Cold Cut, UK) en Alex Cornelissen (CEO Sea Shepherd, NL).

Verder zijn er workshops met tools en tricks om een festival te verduurzamen, hoe je inhoudelijk een campagne kan voeren en je publiek kunt betrekken bij maatschappelijke thema’s met vertegenwoordigers van Fusion Festival (DE), We Love Green (FR) en Boom Festival (PT).

Datum: Woensdag 14 oktober 2015 – Locatie: De Brakke Grond Amsterdam – Tickets: € 25,- bestel je hier

ade-green-the-next-generation-amsterdam

OVER ADE GREEN

ADE Green is een samenwerkingsproject van ID&T en ADE, gesteund Green Events Nederland, Green Music Initiative, Julie’s Bicycle, Open-House en de Vereniging van EvenementenMakers. Deze unieke samenwerking tussen wereldwijd evenementenorganisator ID&T en ADE, en Europa’s toonaangevende denktanks binnen de muziekindustrie, is gebrand op het realiseren van een wereldwijde groene dance beweging door pioniers op het gebied van duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke verandering, werelds meest vooruitstrevende denkers en de elektronische muziekgemeenschap met elkaar te verbinden.

OVER ID&T

ID&T is dé pionier op het gebied van elektronische muziekevenementen en verantwoordelijk voor nationale en internationale evenementen als Sensation, Mysteryland en Welcome to the Future. ID&T werkt samen met ’s werelds meest talentvolle en innovatieve DJ’s, muzikanten en creatieven en organiseert dance events die mensen samenbrengen op de meest bijzondere plekken. Sinds haar oprichting door een vriendengroep in 1992 is ID&T inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat wereldwijd succesvol opereert. Zie ook www.id-t.com.

OVER ADE

Het ADE is uitgegroeid tot een gerenommeerd platform voor de internationale dancescene. Het festival is dé plek bij uitstek om de laatste ontwikkelingen te spotten: van de allernieuwste muzikale trends en opkomende talenten tot het meest recente werk van de pioniers en supersterren. Naast het omvangrijke festivalprogramma (ADE Festival) biedt ADE Playground muziekliefhebbers ook overdag een enorm programma-aanbod waarin exposities, winkelacties, pop-up stores en filmvertoningen op een groot aantal locaties in de stad plaatsvinden. Het zakelijke deel (ADE Conference) wordt wereldwijd gezien als het belangrijkste in zijn soort en presenteert een breed pallet aan conferenties en netwerkmomenten die ingaan op muziek en technologie, VJ’s & visuals, duurzaam ondernemen, hardere dance-stijlen, nieuw talent en educatie van studenten. Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma. Official Partner ADE: Samsung.