Biologisch Amsterdam

Een tijdje terug stond er een artikel in de Volkskrant dat “Biologische producten steeds gewoner worden op onze eettafels”. Gelukkig hebben we dit stadium inmiddels bereikt, maar toch speelt de vraag bij nog veel van de consumenten of biologisch nou echt beter is dan een ‘standaard’ versie van het product. The Next Generation is van mening dat we niet kunnen doorgaan met het verbouwen van voedsel als we niet ook rekening houden met onze watervoorraden, biodiversiteit en bodem.

Het verschil zit in de productie van het voedsel. Bij biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met dier, mens en milieu. In allerlei regels en voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Het instituut SKAL controleert of deze regels en voorschriften worden nageleefd. Producten die biologische zijn geproduceerd zijn herkenbaar aan het EKO keurmerk, dit Europese keurmerk is het bekendste keurmerk voor biologische producten.

Ecopreneurs

Wil jij als bewoner, student of andere belanghebbende van Amsterdam nou ook jouw levensstijl ‘biologiseren’? Vanuit hier heeft The Next Generation de Ecomap opgezet. Deze Ecomap laat alle aangesloten duurzame en biologische ondernemers zien in Amsterdam. Deze ondernemers noemen wij Ecopreneurs. Via de Ecomap kun je gemakkelijk kijken wat er in de buurt zit aan duurzame en biologische hotspots, tentjes of leuke restaurants.