De Minor Sustainable Leadership & Entrepeneurship in de top 3!

The Next Generation adviseert: Op de Hogeschool van Amsterdam verkozen in de top drie van beste minoren. Duurzaamheid, Leiderschap en Ondernemerschap.

Het platform The Next Generation is voortgekomen uit de Minor Sustainable Leadership & Entrepreneurship. Deze minor wordt gegeven aan de Hogeschool van Amsterdam en geeft studenten een gehele andere kijk op zijn of haar opleiding. Duurzaamheid en leiderschap. Authenticiteit en ondernemerschap. De nieuwe generatie leiders, zowel zakelijk als politiek, is zich bewust van zijn verantwoordelijkheden en weet op een positieve manier een verandering te maken. Door authenticiteit, dicht bij zichzelf te blijven, en te ondernemen vanuit passie en bewustzijn, is duurzaamheid geen vraagstuk meer, maar een gegeven waarmee men zich kan onderscheiden. In deze minor gaan de studenten op zoek naar de generator van de nieuwe generatie. Studenten gaan met elkaar ontdekken wat de oplossingen zijn die we met elkaar kunnen bieden. Zij gaan praten met leidende denkers en doeners vanuit de zakelijke wereld. De studenten gaan leidende en onderscheidende bedrijven bekijken. Tijdens de minor leren studenten via action learning, door te doen. Zitten, kijken en luisteren is niet genoeg. Deze minor geeft de student een stuk verantwoordelijkheid in handen. Verantwoordelijkheid voor hun leven, maar ook om er toe te doen in de maatschappij vanuit een economisch perceptie.

Inmiddels is de huidige The Next Generation een organisatie wat sinds november 2013 live is gegaan. Tot op de dag van vandaag wordt deze organisatie nog bestuurd door oud-MSLE leden. Wij willen samen met de huidige en komende MSLE groepen samenwerken, om niet alleen de studenten iets bij te brengen, maar om samen met hen The Next Generation tot een succes te brengen.