DGTL Barcelona kondigt het Art & Sustainability-programma aan voor haar vijfde editie

Slechts een paar dagen voordat de poorten worden geopend, onthult DGTL Barcelona haar programma Kunst en Duurzaamheid, waaruit nogmaals blijkt dat beide disciplines nog steeds fundamentele pijlers zijn van het DNA van DGTL.

Al vanaf het begin heeft het festival flinke stappen genomen om de impact op het milieu te verminderen. DGTL wilt het eerste festival zijn dat 100% circulair is in de nabije toekomst.

De vijfde editie, die komend weekend zal plaatsvinden (23 t/m 25 augustus) in het Parc del Fórum in Barcalona, draait ook dit jaar weer op elektriciteit dat 100% afkomstig is uit de stad. Door alleen elektriciteit uit het elektriciteitsnet van de stad te gebruiken (en dus geen externe generatoren), bespaart DGTL maar liefst 12.750 liter brandstof. Dit is niet gebruikelijk op andere festivals, waardoor DGTL, alleen op het gebied van duurzaamheid, al een uniek evenement is.

Plastic is zonder enige twijfel een van de meest zorgwekkende milieuproblemen. DGTL Barcelona heeft daarom de aanwezigheid van plastic flessen op geëlimineerd. In samenwerking met Ocean52 wordt water in blikjes geserveerd en ook kunnen festivalgangers hun eigen beker meenemen (zolang het Re-Cup is) van een ander festival of evenement. Deze vervangt DGTL voor een nieuwe, schone beker. Hebben bezoekers geen beker mee, dan kunnen ze er een kopen bij de bar voor 1 €. Zodra het festival voorbij is, kan de beker je tas in en mee naar huis worden genomen als souvenir.

Andere initiatieven die worden genomen zijn ecologische toiletten. Deze zijn schoner, vrij van chemicaliën en zetten het afval om in bemestende bodemcompost. DGTL Barcelona werkt dit jaar ook weer samen met Baja Bikes en biedt 40% korting op hun fietsverhuur, evenals veilige parkeerfaciliteiten. Deze en andere initiatieven maken van DGTL Barcelona een voorbeeld voor andere muziekfestivals.

DGTL Barcelona 2019 - Smart Energy Plan

Art

Ook dit jaar zal er tijdens het festival hele toffe interactieve en verrassende creaties van diverse kunstenaars tentoongesteld worden. We gaan niet te veel verklappen, hiervoor zal je zelf naar het festival moeten gaan! 😉

Met het aangekondigde Art & Sustainability-programma en de volledige line-up staat DGTL Barcelona op het punt haar vijfde editie te verwelkomen. De laatste tickets zijn in de verkoop gegaan en mocht je last minute beslissen om het festival bij te wonen, dan kun je hier je tickets kopen! Eerst nog even de line-up checken? Dat kan hier! We zien je daar!