Duurzame boodschappentas

Duurzame boodschappentas

Plastic boodschappentasjes zijn een groot probleem in de afvalketen. In Amsterdam worden ongeveer 280 miljoen plastic tassen per jaar gebruikt. Dat zijn er 350 per inwoner van amsterdam per jaar. Bijna 1 per dag!

Het probleem is dat plastic zeer slecht verteerd, dit kan wel duizend jaar duren. Veel plastic afval beland in het water en valt uiteen in kleine stukjes die in het water blijven zweven. Veel (zee) dieren zien deze kleine stukjes aan voor voedsel. Jaarlijks sterven ontelbare vissen, vogels en andere zeedieren aan plastic in hun maag. Omdat vis een van onze belangrijkste voedselbronnen is, komt het ook in onze voedselketen terecht. Dit probleem wordt ook wel de plastic soep van de oceaan genoemd.

Consumenten nemen het vaak niet zo nauw met de omgeving waarin zij leven. Dit gebeurd niet altijd bewust. Wanneer er boodschappen gedaan worden op de Albert Cuyp of de Dappermarkt worden aankopen vaak mee gegeven in een plastic tas. Thuis wordt de tas opgeborgen of weggegooid… Dit is de oorzaak van het grote plastictasjes probleem.

Vanuit dit feit wil The Next Generation Amsterdammers bewust maken en motiveren om een duurzame boodschappentas te gebruiken en die ook te hergebruiken. Daarom hebben wij een boodschappentas ontwikkelt die is gemaakt van hergebruikte materialen en is daarnaast een modebewust item wat anno 2015 perfect binnen het Amsterdamse straatbeeld past.

Geïnteresseerd in een duurzame boodschappentas van The Next Generation? Neem contact met ons op.

tijd-voor-duurzame-boodschappen-tas-the-next-generation-900x600plastic-afval-oceaan-duurzame-boodschappen-tastijd-voor-duurzame-tas-the-next-generation-900x600tijd-voor-duurzame-boodschappentas-the-next-generation-900x600plastic-afval-duurzame-boodschappen-tas-900x600plastic-tas-oceaan-duurzame-boodschappen-tas-900x600