Een gezond en bewust voedingspatroon voldoet aan een dagelijks aanbevolen hoeveelheid pizza’s, burgers en bitterballen. De creatieve breinen achter SNCKBR geven de traditionele cafetaria daarom een bewuste en biologische receptuur. Zondigen wordt gezondigen in een snackbar waarbij voedingswaarde en –stoffen de leidraad zijn, maar smaak bepalend is. Want goed eten is voor SNCKBR pas écht goed eten als het de term finger licking good waard is. Pure en biologische ingrediënten lopen over naar de “dark side” voor comfort food dat gruwelijk lekker, matig in vet, vrij van geraffineerde suikers en, waar mogelijk, glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch of veganistisch is – en altijd vrij van bullshit blijft. It’s the good, the bad and the healthy.
SNCKBR – Van Woustraat
Een gezond en bewust voedingspatroon voldoet aan een dagelijks aanbevolen hoeveelheid pizza’s, burgers en bitterballen. De creatieve breinen achter SNCKBR geven de traditionele cafetaria daarom een bewuste en biologische receptuur. Zondigen wordt gezondigen in een snackbar waarbij voedingswaarde en –stoffen de leidraad zijn, maar smaak bepalend is. Want goed eten is voor SNCKBR pas écht goed eten als het de term finger licking good waard is. Pure en biologische ingrediënten lopen over naar de “dark side” voor comfort food dat gruwelijk lekker, matig in vet, vrij van geraffineerde suikers en, waar mogelijk, glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch of veganistisch is – en altijd vrij van bullshit blijft. It’s the good, the bad and the healthy.
Venkel
Dol op biologisch en zijn salades jouw guilty pleasure? Ecopreneur Venkel serveert de lekkerste maaltijdsalades, alleen gemaakt van groenten van de biologische boeren uit de buurt. De héérlijke groenten worden aangevuld met lokale Amsterdamse producten, zoals de Amsterdamse honing of de huisgemaakte amandelmelk en muntsiroop. Venkel staat telkens weer versteld van al ’t moois wat er in onze omgeving te vinden is, de reden daarom dat zij de producten combineren tot bijzondere salades met een eigen karakter. Oja, het is ook nog eens mega gezond! Wij zijn verliefd, nu jij nog. Ga langs, proef en laat je overnemen door de gezelligheid en de mooie verhalen.
The Conscious Club
De visie van The Conscious Club is om bewustzijn te creëren op het gebied van spiritualiteit en milieu. Het creëren van een plek waar individuele en collectieve transformatie de ruimte geboden wordt. Oké dit klinkt misschien een beetje zweverig, maar Ecopreneur The Conscious Club is een mega uniek initiatief. Het wordt ook wel een stadsoase genoemd, het is namelijk het eerste publieke klimaat neutrale grachtenpand van Amsterdam. Zo maken ze gebruik van een high-tech klimaatsysteem, staan de daken vol zonnepanelen en hebben ze gebruik gemaakt van alleen maar natuurvriendelijke producten voor het interieur. Bij binnenkomst hangt er een gemoedelijke en ontspannen sfeer. Naast dat je bij de The Conscious Club kan genieten van yoga & meditatie, trainingen & workshops, is het ook mogelijk om zalen te huren voor zakelijke get togethers of iets anders.
The Green Temple & Zen Hall
Het groen in The Green Temple is niet te missen! Deze fantastische ruimte van 90m2 is omringd door planten en heeft een prachtige grote groene wand. De tafels zijn zelf gemaakt van de oude vloerdelen uit de beroemde Amsterdamse Westertoren. Het is hetzelfde eikenhout uit 1700 waar ze vroeger de V.O.C. schepen mee bouwden. De Zen Hall wordt gebruikt voor het dagelijks lesprogramma die in de ochtend en in de avond plaats vinden. Tussendoor is deze te boeken als de perfecte break-out room of als kleine meeting space. Dit alles maakt The Conscious Club de plek bij uitstek voor een succesvolle business meeting, presentatie, workshop, training, persevenement, receptie of private dinner.
De Culinaire Werkplaats
Studio De Culinaire Werkplaats, is een eigenzinnig en uniek eet-initiatief in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Zij willen jou inspireren om op ’n speelse manier naar het bord van toekomst te kijken. Oftewel, vis en vlees is overrated en het gebruik van plantaardige componenten spelen in de gerechten de hoofdrol. Voor de initiatiefnemers Marjolein Wintjes en Eric Meursing is de zoektocht naar nieuwe smaken, texturen, combinaties en nieuwe manieren van eten ‘a way of life’ geworden. Ben je geïnteresseerd geraakt in hoe zo’n bord van de toekomst eruitziet? Ecopreneur De culinaire werkplaats vertaalt verschillende thema’s naar eetinspiraties, samengebracht in 5 tot 7 gangen. Reserveren wordt geadviseerd om teleurstellingen en food waste te voorkomen!
Café de Ceuvel
Café de Ceuvel, is gebouwd op een terrein wat van origine een oud scheepswerf geweest is. Dit is de ultieme plek om te genieten van het zonnetje. Op de veranda, in de hangmat of op de mooie scheepshelling. Ecopreneur Café de Ceuvel is niet een standaard restaurant met alleen maar een mooi terras, nee het draait allemaal om de duurzame missie. Het wereldvoedselsysteem is de grootste oorzaak van klimaatverandering en de oplossing hiervoor begint volgens de Ceuvel op je bord! De Ceuvel is op zoek naar wat écht goed eten en drinken is en nee niet met alleen het labeltje ‘biologisch’. Samenwerkend met een reeks aan initiatieven, is elk bordje, biertje en drankje één die de wereld een beetje beter maakt. Dit is nog niet eens het enige, Café de Ceuvel brouwt haar eigen frisdrank, verbouwt haar eigen groenten en verkoopt bitterballen gemaakt van paddestoelen die worden geteeld op de koffieresten van LaPlace. Café de Ceuvel is onderdeel van broedplaats de Ceuvel. Hier worden rondleidingen over het terrein aangeboden en is het mogelijk om zalen te huren voor vergaderingen en evenementen. Té GEK!
Bolenius
Ecopreneur Bolenius is één van de weinige restaurants, waarbij de groenten lokaal worden gekweekt. Een moes- en kruidentuin om bij weg te dromen en ingezet wordt om meer duurzaamheid en groen toe te passen in de gastronomie. Gestationeerd op de Zuidas probeert Bolenius met hun stadstuin de ‘eat local’ gedachten uit te dragen als voorbeeldfunctie naar andere restauranthouders. In de keuken wordt gebruik gemaakt van spectaculaire kooktechnieken, waar inspiratie wereldwijd vertaald wordt naar de minimalistische Nederlandse keuken. Naast het gebruik van seizoensgebonden groenten en het gebruik van lokale ingrediënten, biedt Bolenius een strak gestyled restaurant aan met een verfrissende hedendaagse uitstraling.
Bloem
Wakker worden met uitzicht op de mooiste geveltjes van Amsterdam tijdens je Boekweit Pancakes? Of wil je genieten van de zonsondergang met een koud biertje? Bij Ecopreneur Bloem! Staat liefde en ambacht op nummer één en lekker en gezond eten centraal. Bloem! Draagt bij aan een beter wereld en blije dieren, door zowel al het voedsel en dranken 100% biologisch aan te bieden. Met trots draagt Bloem! Het EKO-keurmerk en verkopen zij de lekkerste gerechtjes, zonder die verschrikkelijke E-nummers en maken zij nauwelijks gebruik van conserveringsmiddelen.
Beter & Leuk
Ben jij opzoek naar de perfecte mix tussen food en lifestyle? Dan ben je bij Beter & Leuk op de juiste plek. Onder het motto ‘We want to serve Good Food for You’ biedt deze Ecopreneur een breed scala aan vega, vegan & glutenvrije producten aan en ook nog is allemaal huisgemaakt! Beter & Leuk is erop ingericht om jou te inspireren op het gebied van mode, kunst en lifestyle. Het wisselende assortiment aan kleding, sieraden, healthfood, kunstitems en boeken zijn te bewonderen en te koop in het café.
Ps. Beter & Leuk heeft ook een fijne take away shop, via FOODORA en DELIVEROO kan je elk moment van de dag genieten van deze healthy treats.