the-next-generation-hoge-school-amsterdam-logo

Simon Lévelt Prinsengracht

Ecopreneur Simon Lévelt vindt haar geluk al bijna 200 jaar en 6 generaties lang in het maken van de allerlekkerste koffie en thee. De smaak begint bij het geloof in eerlijke handel en biologische teelt wat zich uit in natuurlijke en eerlijke ingrediënten. JAM!

Simon Lévelt reist de wereld rond opzoek naar theebladeren en koffiebonen van de mooiste theetuinen en plantages. Door te experimenteren hiermee komen zij tot de lekkerste smaken en melanges. De nauwe samenwerking met de producenten van Simon Lévelt levert niet alleen lekkere en goede producten op, nee, ook de leef- en werkomstandigheden van de arbeiders worden als even belangrijk gezien. Simon Lévelt is een goeddoener en zet zich in voor duurzame projecten. Zo delen ze hun kennis & ervaring en wordt er financiële ondersteuning aan de producenten geboden. Zij hebben in het verleden een school, tandartskliniek en faciliteiten voor de koffiebewerking gerealiseerd.

Ecopreneur Simon Lévelt hanteert zoveel mogelijk de richtlijnen voor eerlijke handel en natuurbescherming, dit doen zij in samenwerking met organisaties als – Max Havelaar, Utz, Rainforest Alliance & Bird Friendly. Kritisch wordt er gekeken naar de verpakkingen, het productieproces, afval en het transport. In samenwerking met Peeters Vervoercentrale, garanderen zij een milieuvriendelijke vorm van stadsdistributie. In 2011 is Simon Lévelt beloond met de Groene Mugbokaal – voor de inzet op het gebied van duurzame bedrijfsvoering. Top! Als kers op de taart heeft Simon Lévelt een vaste afspraak met de voedselbank voor de donatie van koffie- en theeproducten die nog van voldoende kwaliteit zijn maar warenwettelijk niet meer verkocht mogen worden. In Amsterdam kent Simon Lévelt maar liefst 6 locaties, dus altijd één bij jou in de buurt!

Contactgegevens

Adres Prinsengracht 180 1016 HB te Amsterdam
Website https://www.simonlevelt.nl/amsterdam-prinsengracht
Telefoonnummer 020 624 0823