Hemelswater: Amsterdams bier gemaakt van regenwater

Geen regen, geen bier, maar Hemelswater.

Vrijdag 8 juli neemt het allereerste biertje gemaakt van 100% regenwater de tap van proeflokaal ‘De Prael’ over. Het biertje werd in samenwerking met mediaLAB, Amsterdam Rainproof en de Prael gebrouwen van regenwater dat tijdens de hoosbuien in de maand mei is gevallen op de Amsterdamse Knowledge Mile. De naam van het biertje: Hemelswater: Code Blond.

Hemelswater initiatiefnemer Joris Hoebe: “Wij willen mensen op een leuke en waardevolle manier bekend maken met het probleem van wateroverlast door extreme regenbuien en ze in actie laten komen door hun eigen omgeving ‘rainproof’ te maken. We laten met ons biertje op een speelse manier zien wat je kunt doen als je regenwater opvangt.”

Het Hemelswater team heeft de afgelopen maanden binnen het MediaLAB van de Hogeschool van Amsterdam gewerkt aan de eerste test-brouwsels. Na een aantal mislukte en geslaagde brouwsels vonden zij enthousiasme bij de Amsterdamse Brouwerij de Prael en presenteren zij samen een exclusieve oplage Hemelswater: Code Blond.

In het mediaLAB werkte het Hemelswater team samen met ‘Amsterdam Rainproof’ die ons introduceerde met het probleem. Door klimaat verandering krijgen we steeds vaker te maken met intensieve regenbuien. De stad kan deze grote hoeveelheden water niet goed aan waardoor er wateroverlast en schade ontstaat. We kunnen de stad rainproof maken door water op te vangen en vertraagd het rioolsysteem in te laten stromen. Dit kan bijvoorbeeld middels groene daken, het plaatsen van tanks en het ont-tegelen van je tuin.

Hemelswater wil Amsterdammers laten meedoen met het veiliger maken van de stad door regenwater op te vangen. In ruil krijgen ze er vier weken later hun eigen “hyperlokale” biertje voor terug. Kijk voor meer informatie op hemelswater.com hoe jij de stad rainproof kan maken.

Evenement voor komende vrijdag: https://www.facebook.com/events/1795555394009928/

 

tng-hemelswater-bier-amsterdam

thenextgeneration-hemelswater-bier-amsterdam