Hoe maken we een evenement volledig circulair? ADE Green

Hoe maken we een evenement volledig circulair? Welke innovaties gaan het komende festivalseizoen bepalen?En hoe versterkt het nachtleven de gemeenschap en vice versa? Deze vragen en meer worden beantwoord op 18 oktober, tijdens ADE Green 2017.

De conferentie in het DeLaMar Theater speelt een leidende rol in het toekomstbestendig krijgen van de muziek- en evenementenindustrie. Voor het vijfde jaar op rij brengt ADE Green de belangrijkste denkers en vernieuwers op het gebied van innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke verandering samen met de elektronische muziekgemeenschap. Het uitwisselen van kennis, elkaar inspireren en tot samenwerkingskansen komen om de sector te vernieuwen is het credo. “Tijdens ADE is Amsterdam het middelpunt van de internationale elektronische muziekscene, waar ruim 9.000 invloedrijke spelers en 375.000 festivalbezoekers bijeenkomen. De industrie heeft wereldwijd bereik en impact als geen ander. Die kracht wil ADE Green aangrijpen om de sociale- en duurzaamheidstransitie aan te jagen op grote schaal. Bovendien lenen festivals en evenementen zich uitstekend als testing ground voor innovatie op het gebied van logistiek, afval, energie, mobiliteit en watermanagement.”, aldus Richard Zijlma, directeur ADE.”

ade-green-the-next-generation-tng-amsterdam

Het rijkgevulde programma kent onder meer panels, workshops en debatten. Naast duurzaamheid en innovatie vormt ook maatschappelijke verandering dit jaar een belangrijk thema. Een aantal interessante sessies waar je bij wilt zijn:

  • “Unlocking Engagement: How Experience Fuels Responsibility”, waarin Teresa Moore – directeur van A Greener Festival en onderzoeker op het gebied van publieksattitudes en –gedrag – twee betekenisvolle cases bespreekt: 10,000 HOURS, de vrijwilligersorganisatie met een missie, en de Eco Coin, een alternatieve munteenheid voor ecologische waarde.
  • “Designing Out Waste: How To Become a Circular Festival” waar wordt heroverwogen hoe we producten ontwerpen en gebruiken, om afval te minimaliseren en de impact op het milieu te drukken.
  • Paul Schurink, ook wel ‘Mister Green Energy’ genoemd, host een workshop over het ontwikkelen van een slim energieplan.
  • Bij “The Plastic Panel” wordt het wereldwijde plastic probleem besproken, met als resultaat hands-on oplossingen voor het terugdringen van plasticgebruik.
  • Tijdens het PechaKucha-stijl panel “Festivals Leading The Way To A Sustainable Future” biedt ADE Green een podium aan de meest interessante, opmerkelijke en veelbelovende nieuwe initiatieven op dit gebied.

Kaartverkoop en info

ADE Green vindt op woensdag 18 oktober 2017, van 10:00 tot 17:30 plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Speciaal voor The Next Generation volgers hebben we een speciale kortingslink! Stuur ons een berichtje voor meer informatie en dan zien we je graag komende woensdag!

ade-green-programma-TNG