InStock opent derde restaurant in Utrecht

Met een elektrisch busje haalt InStock dagelijks producten op die dreigen over de datum te gaan of die niet meer worden verkocht in verschillende Albert Heijns.

InStock is begonnen met een pop-up restaurant op het Westergasterein in Amsterdam. Ondertussen hebben ze een restaurant in Den Haag, een toko en een foodtruck in Amsterdam. De volgende stap: een derde restaurant in Utrecht.

Van deze producten maakt InStock gerechten die zij verkopen in het restaurant, in de toko, of vanuit hun foodtruck op festivals. Op deze manier probeert InStock voedselverspilling op de kaart te zetten en de hoeveelheid voedselverspilling te verminderen.

Slechts 20% van de producten die worden gebruikt worden ingekocht; zoals olijfolie, zuivel en bepaalde dranken. De overige 80% bestaat uit producten die anders in de afvalbak waren beland. Benieuwd hoe je zelf kan koken met kliekjes en hoe je producten langer houdbaar kunt maken? InStock heeft nu ook hun eigen kookboek: InStock Cooking! Zo kun je zelf ook een bijdrage leveren aan de vermindering van voedselverspilling!