Jij Maakt De Stad

Amsterdam = Fit for future! De Gezonde Stad Initieert en ontwikkelt met innovatieve toffe bedrijven en bewoners projecten die Amsterdam gezond maken!

Een gezonde stad wordt volgens ‘De Gezonde Stad’ gezien als een toekomstbestendige, leefbare en slimme stad. Het doel is om ervoor te zorgen dat Amsterdam in 2040 klimaatneutraal is, met schone lucht en meer groene buitenruimte. Cool!

De pijlers waar De Groene Stad zich op richt zijn:

  • Meer groen – Braakliggende bouwterreinen worden omgebouwd tot volwaardige natuurspeelterrein- paradijzen en is De Groene Stad bezig met behoud en ontwikkeling van het groen in stadsparken, meer plek dus om te relaxen met een biertje!
  • Schone lucht – De lucht in Amsterdam is niet zo gezond, dit komt ook wel door de hoge concentratie fijnstof. Om dit tegen te gaan richt De Groene Stad zich op het stimuleren van elektrisch vervoer en door bewoners zoveel mogelijk te laten fietsen, zodat wij niet met mondkapjes hoeven op te lopen over een aantal jaar! Wel zo FIJN!
  • Gezond klimaat – CO2 en methaan zijn dé dooddoeners, als het aankomt op klimaatverandering door de uitstoot van broeikasgassen. Hierdoor smelten ijskappen, stijgt de zeespiegel, hebben we te maken met grote perioden van droogte, maar ook met wateroverlast. Zowel de Nederlandse overheid als de Gemeente Amsterdam streven naar een vermindering van 40% CO2-uitstoot in 2040. Dit kunnen we alleen samen bereiken!

Tijdens het event Jij Maakt De Stad op 6 april 2017 presenteert De Groene Stad resultaten uit De Gezonde Stad Monitor in The Student Hotel Amsterdam.

Vanuit de gedachten dat het aan de Amsterdammers (JIJ DUS!) zélf is om hun stad groener, slimmer en schoner te maken is het event geïnitieerd. Het event is onderverdeeld in verschillende Té Gékke workshops, zoals:

/ Knowledge Mile: Hier plant je mee aan het langste en hoogste park van Amsterdam!
/ Zero Waste Lab: nemen je mee hoe je uit afval grondstoffen kunt winnen!
/ Vandebron: laat zien hoe wij als burgers zelf lokaal energie op kunnen wekken!
/ Amsterdam & Co: Wie heeft het beste idee voor hun buurt?
/ EN NOG VEEL MEER: Let it Grow, DGTL festival, Pakhuis de Zwijger, Hogeschool van Amsterdam, GGD Amsterdam, Youth Food Movement, Mediamatic, Donkergroen & Waag Society die betrokken zijn bij het event en organiseren ook workshops!

Doe mee! Denk mee! Meld je hier aan!