amsterdam-creative-industrie-network-900x600

Amsterdam Creative Industries Network

Amsterdam Creative Industries Network (ACIN) is het landelijke talen-, kennis- en businessnetwerk voor de creatieve industrie en ICT-sector. Amsterdam Creative Industries Network verbinden bedrijven, onderzoekers en talenten op het kruispunt van creatieve industrie en digitale technologie.

De verbinding vindt plaats in hun labs. Dit zijn kruispunten waar partijen met elkaar samenwerken aan gebruikersgerichte toepassingen en diensten voor digitale samenleving. De kennis die de labs opdoen in dit proces delen zij onder andere via toolkits. Deze hulpmiddelen en methodieken helpen professionals bij het ontwikkelen of inzetten van digitale technologie. De aangesloten bedrijven, onderzoekers en talenten kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten van Amsterdam Creative Industries Network.

ACIN is een Centre of Expertise en is opgericht door de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Lectoren en onderzoekers van deze hogescholen zijn nauw betrokken bij de labs. Door deze expertise en de koppeling met toonaangevende bedrijven, zijn het onderzoek en de toepassingen zeer relevant en van hoog niveau.

The Next Generation en Amsterdam Creative Industries Network werken samen vanwege dezelfde belangstelling, het creƫren van verbinding tussen bedrijven en consumenten.

Ben je benieuwd geraakt wie zich bij Amsterdam Creative Industries Network hier sterk voor maken en welke dagelijkse activiteiten uitgevoerd worden? Voor meer informatie kan je kijken op de website www.amsterdamcreativeindustries.com.