join-the-pipe-klassieke-flesjes-blauw-900x600

Join The Pipe

Join the Pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom, het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en met donaties financieren zij schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden.

Veel mensen willen graag buiten en onderweg water kunnen tappen en ook op plekken waar kinderen sporten en bewegen is kraanwater een gezonde en duurzame dorstlesser. Ons kraanwater is van topkwaliteit, gezond en zorgt voor minder zwerfafval op straat. Een tappunt kan overal geplaatst worden, het liefst daar waar veel mensen samen komen. Op een plein, in een drukke straat, op een station, park, school of sportclub of in de hal van een bedrijf.

Join the Pipe biedt initiatieven aan als de Happer-Tapper; dit is een combi-tap waarbij er een uitgang zit om water af te tappen en een uitgang met een fonteintje waar je tijdens het sporten je dorst kan lessen. De bartap is ontwikkeld voor bedrijven, horeca en openbare ruimtes. Deze kan eenvoudig ingebouwd worden of gecombineerd worden met een kiosk of een verkooppunt. De BOGO-bottle is een betaalbare, hervulbare waterfles die verkrijgbaar is in diverse kleuren en te voorzien van een eigen print of embossing. Voor elke verkochte fles doneert Join The Pipe een fles aan een kind in een ontwikkelingsland.

Samen geloven The Next Generation en Join the Pipe dat het creëren van awareness rond het reduceren van plasticflessen een belangrijk terugkomend thema is als het gaat om bewustwording. Wij willen dat Amsterdammers inzien wat voor impact het veelvuldig gebruik van plasticflessen op het milieu heeft en jullie motiveren om dit te minderen.

Ben je benieuwd geraakt wie zich bij Join the Pipe hier sterk voor maken en welke dagelijkse activiteiten uitgevoerd worden? Voor meer informatie kan je kijken op de website www.join-the-pipe.org/nl of stuur een mail naar [email protected].

 

join-the-pipe-the-next-generation-amsterdam